Hoe u andere gebruikers kunt verbieden de speciale mappen/partities in Windows 11 te bezoeken?

Dit artikel leert u hoe u andere gebruikers de toegang tot de speciale mappen/partities in Windows 11 kunt ontzeggen. Volg de onderstaande tutorial, u leert de manier om andere gebruikers uit te schakelen om toegang te krijgen tot de toegewezen mappen/partities in Windows 11.

Er zijn enkele gevoelige mappen of partities die belangrijke bestanden of documenten bevatten op een Windows 11-computer. En deze bestanden zijn ongepast voor andere gebruikers. Dus als er een manier is om te voorkomen dat andere gebruikers toegang krijgen tot de toegewezen mappen, zal dat leuk zijn. Het lijkt erop dat als u de beheerder bent van deze Windows 11-computer en andere gebruikers verschillende accounts gebruiken om in te loggen op Windows 11, er een manier bestaat om deze functie te realiseren.

In Windows 11 kan de beheerder machtigingen instellen voor mappen of partities voor verschillende gebruikers. Er zijn machtigingslijsten:

  • Volledig beheer. Gebruikers hebben volledige toestemming om iets te doen in de toegewezen mappen/partities.
  • wijzigen. Bewerken van de documenten, upgraden of updaten van de software/applicaties, maar ze kunnen geen nieuwe dingen toevoegen.
  • Lezen en uitvoeren. Execute is voornamelijk voor software of applicaties in de toegewezen mappen/partities, maar ze kunnen de software of applicaties niet updaten, upgraden of verwijderen.
  • Inhoud van map weergeven. Gebruikers kunnen de lijst met bestanden in de toegewezen mappen/partities bekijken, meer niet.
  • Ontdek. Gebruikers kunnen de bestanden openen in de toegewezen mappen/partities, maar ze kunnen niet bewerken of verwijderen.
  • Schrijven. Gebruikers kunnen bestanden opslaan in de toegewezen mappen/partities, maar ze kunnen ze niet openen/uitvoeren.

De machtigingen voor andere gebruikers kunnen worden ingesteld door de volgende stappen te volgen:

  • Bestandsmap openen
  • Klik met de rechtermuisknop op de mappen/partities waarvoor u machtigingen wilt instellen.
  • Kies "Eigenschappen"
  • Klik op "Beveiliging" in de bovenste navigatiebalk
  • Kies de gebruiker en stel de toestemming voor hem één voor één in via de knop "Bewerken".

Wees de eerste om te reageren

Laat een reactie achter